» » ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ 1971Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Μπέττυ Λιβανού, Παντελής Ζερβός, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαίρη Λαλοπούλου, Ανδρέας Φιλιππίδης, Τόνια Καζιάνη, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Γιουλάκη
Διάρκεια: 90'
Από το μυθιστόρημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Ο Ποπολάρος».
Ο λαός της Επτανήσου είναι διαιρεμένος σε δύο στρατόπεδα: τους άρχοντες, αργόσχολους και κληρονομικά πλούσιους και τους ποπολάρους, νέους επιστήμονες, εμπόρους και τεχνίτες.
Ο έρωτας ενός ποπολάρου με επαναστατικές ιδέες και μιας κοντεσίνας, στην συντηρητική σε σχέση με τις κοινωνικές τάξεις, Ζάκυνθο του περασμένου αιώνα. Έγχρωμη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Η ταινία κόβει 212.000 εισιτήρια και κατακτά την 18η θέση για την κινηματογραφική σεζόν 1971-1972.
Υπόθεση: Στα τέλη του περασμένου αιώνα, ο λαός της Επτανήσου και ειδικά της Ζακύνθου είναι διαιρεμένος σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: τους άρχοντες, αργόσχολους και κληρονομικά πλούσιους και τους ποπολάρους, νέους επιστήμονες, έμπορους και τεχνίτες. Το καλοκαίρι, στην Μπόχαλη, στα κτήματα του πατέρα της κόντε Δημαρά (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), η Έλντα (Μπέττυ Λιβανού) πλήττει με την παρέα των δύο ανόητων ξαδελφών της. Για να περάσει την ώρα της, αφήνει να την πλησιάσει ο Ζέπος Πεμπονιάρης (Κώστας Πρέκας), ποπολάρος την καταγωγή και φοιτητής της Νομικής. 'Οταν επιστρέφουν στην πολιτεία, ο Ζέπος, νομίζοντας ότι η 'Ελντα τον αγαπά πραγματικά και μη θέλοντας να παραδεχθεί αυτές τις κοινωνικές διαφορές, κάνει το "τρομερό λάθος" να την χαιρετίσει δημόσια στην εκκλησία. Μεγάλη προσβολή στους αριστοκρατικούς κύκλους! Ο πατέρας της, μάλιστα, γίνεται έξω φρενών γιατί έχει υποσχεθεί να την παντρέψει με κάποιον Εγγλέζο του επιπέδου τους. Ο Ζέπος γίνεται έξαλλος και τα βάζει με όλη την κάστα των ευγενών, μα οι άρχοντες είναι δυνατοί. Θα μπορέσει αυτός, ένας ποπολάρος, να τα βάλει μαζί τους και να παντρευτεί το κορίτσι των ονείρων του;
(Αρκετές σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στις οδούς Όθωνος και Σοφρώνη αλλά και στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ μαθητές του Γυμνασίου πήραν μέρος ως κομπάρσοι)
Κώδικας:http://rapidshare.com/files/57994824/EPANASTATHS_POPOLAROS.part1.rar
http://rapidshare.com/files/58003261/EPANASTATHS_POPOLAROS.part2.rar
http://rapidshare.com/files/58011529/EPANASTATHS_POPOLAROS.part3.rar
http://rapidshare.com/files/58018897/EPANASTATHS_POPOLAROS.part4.rar
http://rapidshare.com/files/58024801/EPANASTATHS_POPOLAROS.part5.rar

About batsi_batsi

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση